Huur een saxofoon

Huur een saxofoon bij Online Saxofoonlessen.nl

Huur een saxofoon via ons en je krijgt deze netjes thuisgestuurd inclusief alle lesmaterialen en accessoires om te starten. Wij verhuren topklasse saxofoons van Yamaha en hiermee speel je altijd op een goed en betrouwbaar instrument.


Welke saxofoon wil je gaan spelen? Dat is een vraag die alleen jijzelf kunt beantwoorden.

Er zijn vier gangbare saxofoons die veel worden bespeeld. Daarvan zijn de alt- en tenorsaxofoon de twee meest populaire saxofoons en kun je al volwassenen hier gemakkelijk mee starten. Voor kinderen is de tenorsaxofoon te zwaar en te groot.

Hiervoor is de altsaxofoon een mooie start maar kan je ook kijken naar een gebogen sopraansaxofoon. Dit is het kleinste model van de saxofoonfamilie en komt ook als rechte variant voor. De grootste saxofoon is de baritonsaxofoon. Deze wordt vaak als bij-instrument gespeeld naast een andere sax.

De vier saxofoon

Online-Saxofoonlessen_sopraansaxofoon

Sopraansaxofoon

De sopraansaxofoon is gestemd in Bb en is het kleine broertje van de tenorsaxofoon. De klank is verfijnd en kan fluweelzacht klinken. Maar deze saxofoon is wat lastiger te bespelen en je moet meer spanning geven met je mond (embouchure).

Online-Saxofoonlessen_altsaxofoon

Altsaxofoon

De altsaxofoon is in Eb gestemd en is de meest populaire sax van de vier. De klank kan zeer warm zijn maar sommige mensen vinden dit toch te schel en kiezen voor de tenorsaxofoon. Vanwege het gewicht en de lengte kan de altsaxofoon gemakkelijk vanaf jongs af aan worden bespeeld.

Online-Saxofoonlessen_tenorsaxofoon

Tenorsaxofoon

De tenorsaxofoon staat net als de sopraansaxofoon in Bb gestemd. Voor kinderen misschien net iets te groot maar volwassenen kunnen hier prima op starten. De klank is robuust en warm. Vooral met veel ademsteun (lucht) kan je een hele mooie sound ontwikkelen op de tenorsaxofoon.

Online-Saxofoonlessen_baritonsaxofoon-Buffet-Crampon-400

Baritonsaxofoon

De grootste saxofoon is in Eb gestemd en tot imposant aan. Het is een prachtig instrument dat je echt moet leren bespelen. De klank is donker en kan zeer typerend klinken in een saxofoonkwartet of bigband. Het is dus echt een instrument voor de liefhebber en dan heb je wel wat in handen.

Huurtarieven van onze saxofoons

Een saxofoon is een complex en kostbaar instrument. Je koopt niet zomaar een saxofoon. Het is sterk af te raden om zelf een saxofoon online op Ebay of Marktplaats te kopen. Je weet als beginner niet waar je op moet letten en het risico van een miskoop is erg groot. Wij adviseren altijd om eerst een saxofoon te gaan huren bij een gerenommeerde winkel. Dit kan overal in Nederland maar wij verhuren saxofoons in samenwerking met Harry Bakker Saxofoons uit Muiderberg.

Tarieven 2021

Sopraansaxofoon Yamaha YSS-475 recht model voor professionals huren van een saxofoon

Sopraansaxofoon Yamaha YSS-475 recht model
professional

Huur voor 3 maanden: € 250,00
Huur voor 6 maanden: € 500,00
Borg € 450,00

Sopraansaxofoon First Sax
gebogen model voor kinderen 
huren van een saxofoon

Sopraansaxofoon First Sax
gebogen model
voor kinderen

Huur voor 3 maanden: € 80,00
Huur voor 6 maanden: € 160,00
Borg € 220,00

Online Saxofoonlessen Yamaha 280 altsaxofoon huren van een saxofoon

Altsaxofoon YAS-280
Studiesaxofoon

Huur voor 3 maanden: € 80,00
Huur voor 6 maanden: € 160,00
Borg € 220,00

Altsaxofoon YAS-480
professional huren van een saxofoon

Altsaxofoon YAS-480
professional

Huur voor 3 maanden: € 200,00
Huur voor 6 maanden: € 400,00
Borg € 450,00

Tenorsaxofoon Yamaha YTS-280
Studiesaxofoon huren van een saxofoon

Tenorsaxofoon Yamaha YTS-280
Studiesaxofoon

Huur voor 3 maanden: € 150,00
Huur voor 6 maanden: € 300,00
Borg € 350,00

Baritonsaxofoon
Buffet Crampon 400 
huren van een saxofoon

Baritonsaxofoon
Buffet Crampon 400

Huur voor 3 maanden: € 350,00
Huur voor 6 maanden: € 700,00
Borg € 750,00

Een saxofoon huren

Vul hieronder je gegevens in en upload een kopie van je identiteitsbewijs. Als wij alles netjes hebben ontvangen bevestigen wij dit met een overeenkomst en een betaalverzoek.

[contact-form-7 id=”1376″ title=”Huur contract”]

Op alle huursaxofoons zijn de algemene huurvoorden van toepassing.

🎷
Gratis een keertje proberen?

Dat kan natuurlijk vrijblijvend! Klik op de knop hieronder om jouw gratis proefles in te plannen.

Wat zeggen andere cursisten…

Referenties

Tjerk Moeskops
tenorsaxofoon
Lees verder
"Zeer vermakelijke en leerzame lessen. In korte tijd enorme stappen gemaakt. Betrokken en kijkend naar mijn niveau. Zowel expert op het gebied van het instrument als muziektheorie. Lessen leuk soms afgewisseld met het maken van een opname of een leuke gezellige voorspeelavond met de andere leerlingen.
Roxanne Laas
altsaxofoon
Lees verder
"Jeroen is een super talentvolle muzikant, een enthousiaste leraar en een inspirerende leraar die je zelfvertrouwen geeft maar tegelijkertijd ook dwingt om je te verbeteren maar vooral een leraar die de liefde van muziek deelt!
Sven Steverink
baritonsaxofoon
Lees verder
"Ik ben 25 jaar geleden gestopt met saxofoon spelen en Jeroen heeft ervoor gezorgd dat ik er opnieuw heel veel plezier in heb nu. Vooral het samenspelen met anderen heb ik lol in. De Saxofoonschool heeft diverse combo's zodat je al snel mee kunt spelen met een combo op jouw niveau. Op deze manier houd je er ook lol in.
Saar Meertens
sopraansaxofoon
Lees verder
"Bedankt Jeroen! Voor de fijne communicatie, je flexibiliteit en het meedenken. Ik kan het iedereen aanraden om bij Jeroen les te nemen
Previous
Next

Wil je graag een keertje een proefles saxofoon volgen om te ontdekken hoe leuk het is? Neem vrijblijvend contact met mij op voor het maken van een afspraak.