Installeren

Zoom installeren voor de online saxofoonlessen

Wat heb je nodig om de digitale lessen te kunnen volgen? Wij helpen je graag met de onderstaande uitleg en installatie.


Zoom of Whereby?

Wij gebruiken voor onze video conferenties twee systemen. Zoom en Whereby werken qua functionaliteit prima. Zoom is opgericht in de Verenigde Staten, terwijl Whereby een Noors bedrijf is. Dit betekent dat het opereert onder de Noorse privacywetten die notoir strenger zijn dan in veel andere landen. Noorwegen staat in het algemeen bekend om zijn strenge handhaving van de AVG.

Zoom of Whereby installeren op je Mac of PC

Zoom installeren:

Online saxofoonlessen_logo Zoom logo

Als je start met de cursus krijg je van ons een uitnodiging om deel te nemen aan de Zoom. De link heeft een wachtwoord en open je in elke gewenste browser. Je kunt Zoom ook installeren op je desktop, smartphone en tablet.
Meer informatie vind je op Zoom.us

Testen van het geluid en beeld in Zoom:

In de menubalk van je browser vind je de setting van Zoom. Hier kan je het beeld en geluid testen.
Je klikt op “test speaker” en “test mic” en je krijgt nu geluidsfragment te horen.

Let op dat je de twee punten verandert in de standaard setting.
1. Vink uit het vakje “automatically adjust microphone volume. Hiermee wordt het input geluid niet be├»nvloed door het geluid van je saxofoon.
2. Vink het vakje “Medium” aan in de settings “Suppress background noise”. Dit geeft ook een betere input van je microfoon en zorgt dat bijgeluiden worden onderdrukt.

Dit zijn de belangrijkste settings binnen Zoom voor het volgen van onze online saxofoonlessen. Naar eigen keuze kan je zelf de rest van de settings doornemen.

Whereby installeren

Net als bij Zoom krijg je van ons een link toegestuurd. Met deze link kan je de “Room” binnenkomen. Het is niet noodzakelijk om een wachtwoord in te vullen. Whereby heeft gemakkelijk functionaliteiten en het is niet uit te sluiten dat wij in de toekomst volledig overstappen op dit platform.
Meer informatie vind je op Whereby.com

Testen van het geluid en beeld in Whereby:

Als je wordt link krijgt voor Whereby kan je deze alvast openen. De setting voor je beeldscherm en microfoon staan in het midden van je scherm (desktop). Door met je muis over de icoontjes heen te gaan kan je settings aanpassen.