Installeren

Zoom installeren voor de online saxofoonlessen

Wat heb je nodig om de digitale lessen te kunnen volgen? Wij helpen je graag met de onderstaande uitleg en installatie.


Zoom of Whereby?

Wij gebruiken voor onze video conferenties twee systemen. Zoom en Whereby werken qua functionaliteit prima. Zoom is opgericht in de Verenigde Staten, terwijl Whereby een Noors bedrijf is. Dit betekent dat het opereert onder de Noorse privacywetten die notoir strenger zijn dan in veel andere landen. Noorwegen staat in het algemeen bekend om zijn strenge handhaving van de AVG.

Zoom of Whereby installeren op je Mac of PC

Zoom installeren:

Online saxofoonlessen_logo Zoom logo

Als je start met de cursus krijg je van ons een uitnodiging om deel te nemen aan de Zoom. De link heeft een wachtwoord en open je in elke gewenste browser. Je kunt Zoom ook installeren op je desktop, smartphone en tablet.
Meer informatie vind je op Zoom.us

Testen van het geluid en beeld in Zoom:

In de menubalk van je browser vind je de setting van Zoom. Hier kan je het beeld en geluid testen.
Je klikt op “test speaker” en “test mic” en je krijgt nu geluidsfragment te horen.

Let op dat je de twee punten verandert in de standaard setting.
1. Vink uit het vakje “automatically adjust microphone volume. Hiermee wordt het input geluid niet beïnvloed door het geluid van je saxofoon.
2. Vink het vakje “Medium” aan in de settings “Suppress background noise”. Dit geeft ook een betere input van je microfoon en zorgt dat bijgeluiden worden onderdrukt.

Dit zijn de belangrijkste settings binnen Zoom voor het volgen van onze online saxofoonlessen. Naar eigen keuze kan je zelf de rest van de settings doornemen.

Whereby installeren

Net als bij Zoom krijg je van ons een link toegestuurd. Met deze link kan je de “Room” binnenkomen. Het is niet noodzakelijk om een wachtwoord in te vullen. Whereby heeft gemakkelijk functionaliteiten en het is niet uit te sluiten dat wij in de toekomst volledig overstappen op dit platform.
Meer informatie vind je op Whereby.com

Testen van het geluid en beeld in Whereby:

Als je wordt link krijgt voor Whereby kan je deze alvast openen. De setting voor je beeldscherm en microfoon staan in het midden van je scherm (desktop). Door met je muis over de icoontjes heen te gaan kan je settings aanpassen.

🎷
Gratis een keertje proberen?

Dat kan natuurlijk vrijblijvend! Klik op de knop hieronder om jouw gratis proefles in te plannen.

Wat zeggen andere cursisten…

Referenties

Tjerk Moeskops
tenorsaxofoon
Lees verder
"Zeer vermakelijke en leerzame lessen. In korte tijd enorme stappen gemaakt. Betrokken en kijkend naar mijn niveau. Zowel expert op het gebied van het instrument als muziektheorie. Lessen leuk soms afgewisseld met het maken van een opname of een leuke gezellige voorspeelavond met de andere leerlingen.
Roxanne Laas
altsaxofoon
Lees verder
"Jeroen is een super talentvolle muzikant, een enthousiaste leraar en een inspirerende leraar die je zelfvertrouwen geeft maar tegelijkertijd ook dwingt om je te verbeteren maar vooral een leraar die de liefde van muziek deelt!
Sven Steverink
baritonsaxofoon
Lees verder
"Ik ben 25 jaar geleden gestopt met saxofoon spelen en Jeroen heeft ervoor gezorgd dat ik er opnieuw heel veel plezier in heb nu. Vooral het samenspelen met anderen heb ik lol in. De Saxofoonschool heeft diverse combo's zodat je al snel mee kunt spelen met een combo op jouw niveau. Op deze manier houd je er ook lol in.
Saar Meertens
sopraansaxofoon
Lees verder
"Bedankt Jeroen! Voor de fijne communicatie, je flexibiliteit en het meedenken. Ik kan het iedereen aanraden om bij Jeroen les te nemen
Previous
Next

Wil je graag een keertje een proefles saxofoon volgen om te ontdekken hoe leuk het is? Neem vrijblijvend contact met mij op voor het maken van een afspraak.