Saxofoonlessen

Saxofoonlessen Online Saxofonist

Het volgen van online saxofoonlessen is anders dan fysiek les hebben. met alle digitale middelen kunnen wij je toch prima laten genieten van dit prachtige instrument en kun je gewoon thuis blijven studeren. De saxofoonlessen zijn onderverdeeld in korte en lange cursussen op verschillende niveaus die je stap voor stap verder helpen met saxofoon spelen.


Starten met saxofoonles

Heb je al jarenlang gedroomd om saxofoon te spelen maar kwam het er niet van? Nu is mogelijkheid om vanuit huis te starten! Met onze methode en digitale technieken is het goed mogelijk om te starten met saxofoonles.


Welke saxofoon?

Je kunt starten met de keuze te maken welke saxofoon je wilt gaan spelen. De sopraan- alt- tenor- of baritonsaxofoon hebben allemaal hun specifieke kenmerken en dat spreekt je wel of niet aan. Hou daarbij rekening dat de sopraan en baritonsaxofoon wat moeilijker zijn om mee te beginnen. Wij raden dus aan om te starten met de alt- of tenorsaxofoon en deze te huren bij een saxofoonwinkel.

Dit doen wij in samenwerking met Harry Bakker Saxofoons uit Muiderberg. Zij zijn al jarenlang onze huisleverancier van de bekende saxofoonmerken en accessoires. Je huurt dus een saxofoon van topklasse voor een bepaalde periode waarbij je start met je introductiecursus “Saxofonist voor de eerste keer!”.

Online Saxofoonlessen

Gevorderd en saxofoonles?

Ben je al bekend met de saxofoon en wil jij jezelf verder ontwikkelen? Met ons cursusaanbod kan je eenvoudig jezelf verder helpen op de saxofoon. Wij hebben verschillende levels vanaf 2 – 6. Hieronder vind je welke level bij jouw niveau past. Overigens word je altijd ingedeeld bij een docent die jou het beste verder kan helpen op die specifieke onderwerpen waarin jij je wilt verbeteren. Daarbij kan je de cursussen volgen individueel of in groepsverband. Bekijk ook ons aanbod van workshops en masterclasses en meld je aan!

Niveau’s

Jaar 1 les: Level 1 & 2
Jaar 2 les: Level 3 & 4
Jaar 3 les: Level 5 & 6

Cursusaanbod

Jaar 1: Start met saxofoonlessen
Cursus 1 – Introductielessen en kennismaking met de saxofoon
Cursus 2 – Basiskennis van de saxofoon en het muziekschrift
Cursus 3 – Vervolg basiskennis en afsluiting met examen en certificaat

Jaar 2: Gevorderde saxofoonlessen
Cursus 4 – De klassiek saxofonist
Cursus 5 – De jazz saxofonist
Cursus 6 – De pop & dance saxofonist
Cursus 7 – Techniek verbetering  op je sax
Cursus 8 – Toon verbetering op je sax
Cursus 9 – Ritme verbetering met de Rhythm Masters
Cursus 10 – Improviseren doe je zo!